INTEGRAAL

Het doel van deze massage is om het lichaam in balans te brengen, om ontspanning en vitaliteit te ervaren en om eventuele klachten te verminderen. Er wordt gebruik gemaakt van vijf massagevormen, oosters en westers. De combinatie zal per persoon en per sessie verschillen, omdat de massage steeds zal worden afgestemd op de behoeften van dat moment. De volgende technieken worden gecombineerd:

HOLISTISCH

Holos betekent ‘geheel’. Volgens de holistische visie zijn lichaam, emoties en het denken met elkaar verbonden. Bij integrale holistische massage kijken we daarom niet alleen naar klachten, maar naar de mens als geheel. Waar komt de pijn vandaan? Hoe is de spanning ontstaan? Welke patronen  en weerstanden spelen mogelijk een rol? Het zelfhelend vermogen van de gemasseerde komt zo in actie om lichaam en geest in balans te brengen.

 

TECHNIEKEN

Klassieke massage – voor het ontspannen van het lichaam; de spieren, weefsels en gewrichten.
Pulsing – helpt om innerlijke spanning los te laten door te schudden, wiegen en pulseren.
Stretching – strekkingen activeren de doorstroming van energie.
Bindweefselmassage – diepe druk herstelt diepere spanningen en klachten. Masseur en cliënt werken samen naar de kern van de klacht toe.
Energetische massage – door verstilde aanrakingen maakt de cliënt diep contact met zichzelf en laat hij of zij blokkades los.

• Tijdens de massage ligt de gemasseerde op een massagetafel.
• Er wordt gebruik gemaakt van biologische massageolie: Synergie Massage. De olie is gemaakt op basis van druivenpitolie en bevat ook citroen melisse, marjolein, zure sinaasappel, mandarijn, limoen en kameelgras.

TIENERS MET (SCHOOL)STRESS

Als afstudeeropdracht heb ik onderzoek gedaan naar de invloed van holistische massage op middelbare scholieren met stress.* Het stress-verlagende effect was opvallend: gedurende de drie onderzochte weken na de massage bleef de stress bij de scholieren ver onder het beginniveau.
Ze waren zich bewust(er) geworden van waardoor stress opbouwt en van hoe ze ermee om kunnen gaan. Ook kwamen er emoties en weggestopte herinneringen naar boven, die ze konden afsluiten of waarmee ze aan het werk gingen. Kortom: ze dachten goed na over wie ze zijn en over hoe ze in het leven willen staan.
Tieners (14+) worden steeds zelfbewuster en beter in staat tot zelfreflectie. Holistische massage komt daarom als geroepen voor deze leeftijdsgroep.

*scriptie: To stresskip or not to stresskip – Holistische massage bij middelbare scholieren met stress (mei 2016)