BIANCA BARTELS

Bewegen zit mij in het bloed.
Als driejarig meisje begon ik met ballet. Via talloze dansvormen (klassiek, modern, jazz, flamenco, latin, ballroom, tap, salsa…) en enkele jaren dansacademie kwam ik met mijn neus in de boeken terecht. Na de studies Theaterwetenschap en Culturele Studies werd ik dramaturg, journalist en docent journalistiek.
Met name de interviews met levenskunstenaars die ik voor Esta en Happinez deed, en de artikelen die ik schreef over mindfulness en spiritualiteit wakkerden mijn interesse voor een – deels – ander leven aan.
Schrijven is gebleven, maar om minder ‘in mijn hoofd’ te zitten, ging ik ook terug naar de beweging.

Masseren is voor mij de ultieme manier om ‘in het nu’ te zijn, om te geven, om zonder woorden contact te maken met mensen en om op een natuurlijke manier te bewegen.

Na verschillende massagecursussen deed ik de opleiding voor integrale massage vanuit een holistische visie bij Positive Touch. Daarna volgde, ook bij Positive Touch, een verdiepende holistische opleiding. Daarin heb ik geleerd om cliënten met behulp van massage te begeleiden bij bewustwording, heelwording en innerlijke groei. Als masseur ben je nooit uitgeleerd, dus ik blijf continu mijn massagerepertoire verdiepen en verbreden. Ik deed daarom bijscholingen over burn-out, corona recovery, hoofdmassage, de dieperliggende buik/bekkenspieren iliacus en psoas en ik volgde de opleiding Familieopstellingen en Massage bij Zonnevlechtopleidingen.